Site Rengi

DOLAR 32,3867
EURO 35,033
ALTIN 2326,357
BIST 9139,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Karabük °C

Karabükteki Yangınlar Kontrol Altına Alındı.

Karabükteki Yangınlar Kontrol Altına Alındı.
06.08.2021
560
A+
A-

Geçtiğimiz Çarşamba günü çıkan ve kontrol altına alınan Ödemiş Köyündeki ormanlık alanda bugün tekrar yangın çıktı.

Yangından haberdar olunmasının ardından Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi. İl özel idareye bağlı personel de orman işletmeye bağlı ekiplere destek oldu.

Yangın şu  anda kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemine geçildi. İlgili çevrelerce yarın beklenen yağış sayesinde olası yeni bir yangının da önüne geçileceği, bir tehlikenin kalmadığı ifade ediliyor.

Öte yandan yangınla ilgili valilikten  bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi.

Merkez İlçeye bağlı Ödemiş Köyü ve Yeşilköy mevkiinde başlayan orman yangını Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ve komşu illerimizden gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, İl Özel İdaresi ekipleri, İl ve İlçe Belediyelerimizin İtfaiye ekipleri, komşu illerimizden gelen İl ve İlçe Belediye İtfaiye ekipleri, Devletimizin tüm kurumlarının araç, gereç ve personeli, özel sektöre ait İtfaiye ve su tankerleri ile yöre halkımızın büyük emek, gayret ve cansiperhane destekleri ile büyük oranda kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları halen devam etmektedir.

Yangın söndürme çalışmalarına 162 İtfaiye, arazöz, su tankeri ve iş makinesi, 400 ün üzerinde Emniyet, Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü, kamu personeli ve vatandaşımız katılmış olup yangında yaklaşık 100 hektarlık alan zarar görmüştür.

Yangının şuan itibariyle yerleşim yerlerine sirayet etmesi söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.