Kurs Merkezi Yetkililerinin Paylaşımı Haberimizi Doğruladı.

Önceki gün yaptığımız, bir kurs merkezi ile ilgili haberimiz büyük yankı uyandırdı.
Haberimizde bu kurs merkezinin üniversite hazırlık kursunu izinsiz olarak verdiğinden bahsetmiştik. Ve noktayı koymuştuk.
Ancak kurs merkezinin yetkililerinin haberimizi yalanlamak için yaptıkları paylaşımlar ise adeta şok etkisi oluşturdu. Çünkü bizi yalanlamak isterken aslında doğrulamış oldular.
Yayınladıkları yarısı kesilmiş belge ile habere konu olan, üniversite hazırlık eğitimine izinleri olduğunu ifade etmeye çalıştılar ve bizi yalan haber yapmakla suçladılar. Oysaki açıkça görüldüğü üzere paylaştıkları belge kişisel gelişim kursu iznidir. Ve kişisel gelişim kurslarının üniversite hazırlık eğitimi vermesi kesinlikle yasaktır. Yapılan eğitim kaçaktır. Bu konuda MEB Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu imzası ile yayınlamış yönetmeliği de aşağıda paylaşıyoruz.
Tekrar bu konuya nokta koyuyor ve Karabük eğitim camiasının yeniden eğitim konusuna yoğunlaşması gerektiğini düşünüyoruz. Zira gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekse resmi – özel eğitim kurumlarımız yaptıkları çalışmalar ile oldukça başarılılar. Ve zaman , güç birliği yaparak Karabükün başarı çıtasını daha yukarılara taşıma zamanıdır.
Bu süreçte bizleri yalan haberle itham eden ve ağza alınmayacak hakarette bulunan üç şahıs ile ilgili yasal süreci de başlattık. Yine cevap hakkımız saklı kalmak koşuluyla konuyu kapatıyor, tüm eğitim kurumlarına çalışmalarında başarılar diliyoruz.